Logo 2017 Junior CINÉ
Lasten ja nuorten
Elokuvafestivaali

Espoo Ciné
Tulisilla hiilillä A
Tulisilla hiilillä B
Tulisilla hiilillä C
Katja Sambeth

Tulisilla hiilillä
(Glutnester)

Saksa 2016
Saksankielinen, suomenkielinen tekstitys
90 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Suositellaan yli 13-vuotiaille
KULPS! 7.-10. luokka


15-vuotiaan Jennyn isä menehtyy, ja Jenny joutuu muuttamaan äitinsä kanssa uuteen kaupunkiin. Vastassa on kuitenkin kaikkea muuta kuin unelmakoti. Itäsaksalainen betonilähiö luo haasteensa niin alueen aikuisille kuin heidän lapsilleen. Vastahakoisen Jennyn on vaikeaa sopeutua uuteen ympäristöön, mutta pikkuhiljaa hän ystävystyy lähiön muiden nuorten kanssa. Yhteishenki kasvaa vahvaksi, ja alueen yhteisöllisyydestä kumpuaa kaivattua voimaa paikoin raskaaseen arkeen.

Tulisilla hiilillä kertoo voimauttavan tarinan ystävyydestä ja oman paikan löytämisestä. Nuoruuden kokeilut tuovat kuitenkin mukanaan myös vastuuta. Elokuva muistuttaa siitä, että olivat lähtökohdat elämään sitten minkälaiset tahansa, kaikilla on mahdollisuus unelmiin.
Maria Lehtonen
Tulisilla Hiilillä Glutnester DIRECTOR

Ohjaus: Katja Sambeth

Katja Sambeth (s. 1975) on berliiniläinen elokuvaohjaaja. Hänen aikaisempiin töihinsä lukeutuu lyhyt- ja mainoselokuvia. Tulisilla hiilillä on hänen ensimmäinen pitkä näytelmäelokuvansa ja samalla hänen lopputyönsä Berliinin elokuva-akatemiaan.
Käsikirjoitus: Vanda Molnar & Katja Sambeth
Näyttelijät: Jorinde Lea Miller, Dominik Görlach, Marlène Meyer-Dunker, Antonio Wannek, Gerdy Zint, Steffen Schult
Tuotanto: Nadja Beilenhoff / Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin
Levitys: Espoo Ciné

Huom! Elokuvasta ei ole tällä hetkellä saatavilla oppimateriaalia. Voit käyttää elokuvan käsittelyssä apuna Koulukinon Avaimia elokuvaan -kysymyspohjaa.

IMDb