Logo 2017 Junior CINÉ
Lasten ja nuorten
Elokuvafestivaali

Espoo Ciné
Raparperimehua A
Raparperimehua B
Raparperimehua C
Mark de Cloe

Raparperimehua
(Rabarber)

Alankomaat 2014
Hollanninkielinen, suomenkielinen tekstitys
70 min
Sallittu yli 7-vuotiaille
Suositellaan yli 9-vuotiaille
KULPS! 4.-6. luokka


12-vuotiaan Siemin vanhemmat ovat eronneet, mutta hänen isänsä Rik löytää taas uuden rakkauden muutamien yritysten jälkeen. Rik muuttaa päätä pahkaa asumaan yhteen uuden rakkautensa Toscan kanssa. Saman katon alle muuttavat myös Siem ja Toscan tytär Winnie. Rikin ja Toscan tuore parisuhde alkaa pian rakoilla häävalmisteluiden keskellä ja neuvokkaat Siem ja Winnie keksivät suunnitelman pitää uusioperheensä kasassa. Aikaisempia eroja on ollut jo liikaa. Lapset ryhtyvätkin kuvaamaan omatekoista elokuvaa siitä kuinka parisuhde saadaan toimimaan!

Elokuva avaa uusperheen elämää ja sen tuomia arjen kiemuroita koomisesti, tarinan rinnalla seurataan myös ystävyyttä ja orastavaa ensirakkautta.
Melina Lukkarinen
Raparperimehua

Ohjaus: Marc de Cloe

Marc de Cloe (s. 1969) on alankomaalainen ohjaaja. Hän aloitti tekemällä lyhytelokuvia televisioon ja siirtyi siitä pitkien elokuvien pariin. Raparperimehua on palkittu useilla festivaaleilla mm. parhaana lasten- ja perhe-elokuvana.
Käsikirjoitus: Maarten Lebens
Näyttelijät: Thor Braun, Nina Wyss, Korneel Evers, Fockeline Ouwerkerk, Guus Dam, Marcus Antonius, Myrthe Lub, Jolijt Lub, Monk Dagelet
Tuotanto: Alain de Levita / NL Film, NCRV
Levitys: Espoo Ciné

oppimateriaali

IMDb