Ideoita ja välineitä mediakasvatukseen

Innovatiivisista hankkeista opettussuunnitelmaan


Jo seitsemättä kertaa järjestettävä mediakasvatusseminaari on löytänyt vankan paikkansa tapahtumassa. Käsitellyt teemat ovat vuosien varrella vaihdelleet yhä edelleen puhuttavista tekijänoikeuksista pelikasvatuksen kautta elokuvien tarjoamien roolimallien purkamiseen. Seminaari tarjoaa ideoita ja eväitä mediakasvatukseen erityisesti opettajille ja muille kasvattajille mutta on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tänä vuonna tilaisuudessa käännetään katse uudistuneeseen opetussuunnitelmaan ja siinä esiin nostettuihin mediakasvatuksen moniin rooleihin. Mediakasvatus on istuutunut osaksi koulujen opetussuunnitelmia valtakunnallisesti mutta miten mediakasvatusta voi huomioida eri oppiaineissa, erilaisten oppijoiden kesken? Koulumaailman asiantuntijat avaavat puheenvuoroissa näkemyksiään mediakasvatuksesta osana omaa työtä ja antavat vinkkejä siihen, miten sisällyttää elokuvaa osaksi opiskelua niin taiteen muotona kuin työvälineenä.

Lisäksi puheenvuoroissa tutustutaan kahden eri innovatiivisen hankkeen kautta elokuvan merkitykseen yhteiskuntavaikuttamisen keinona sekä siltojen rakentajana nuorten maailmassa erilaisten ja eritaustaisten ihmisten välillä. Puheenvuoron saavat osittain nuoret itse, joten paikalle kannattaa suunnata yksistään jo tämän vuoksi!

Olit sitten alan konkari tai vasta tutustumassa mediakasvatuksen suomiin mahdollisuuksiin, tule paikalle kuulemaan ja jakamaan omia kokemuksia torstaina 9.5. Kino Tapiolaan!