Frederike Migom

Binti

Belgia, Alankomaat 2019
Hollannin- ja ranskankielinen, tekstitys suomeksi
90 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Suositellaan yli 12-vuotiaille
KULPS! 5.–6. luokat
Ohjaus: Frederike Migom
Käsikirjoitus: Frederike Migom
Näyttelijät: Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Baloji, Joke Devynck, Frank Dierens
Tuotanto: Katleen Goossens / Bulletproof Cupid
Kopion lähde: Espoo Ciné

12-vuotias Binti on ahkera somettaja ja hän unelmoi olevansa joskus vielä yhtä iso tähti kuin idolinsa Tatyana. Värikkään ja iloisen kuoren alla kytee kuitenkin toisenlainen todellisuus: Binti ja hänen isänsä ovat maassa laittomasti. Asiat kääntyvät alamäkeen poliisitarkastuksen myötä, mikä ajaa Bintin ja hänen isänsä pakosalle. Pakomatka päättyy Bintin eksymiseen ja tämän löytämään piiloon puumajassa, mikä johtaa yllättävään kohtaamiseen.

Harvoin tulee vastaan elokuvaa, joka käsittelee näin kypsästi ja herkästi mutta lapsen tasolla haastavaa ja polttavan ajankohtaista teemaa. Elokuva onkin ansaitusti palkittu useilla festivaaleilla. Binti hurmaa niin nuoren kuin vanhemmankin yleisön, ja muistuttaa empatian merkityksestä maailman myllerryksessä.

Maria Lehtonen

ELOKUVAN OPPIMATERIAALI


Koronatilanteesta johtuen esityssalien paikkamäärää on rajoitettu eikä näytöksiin ole myynnissä yleisölippuja. Esityssalit täytetään väljästi ja ryhmien väliin jätetään turvavälit. Pääsääntöisesti saleissa on käytössä vain joka toinen rivi. Tarkemman istumaohjeistuksen saa paikan päällä esitysteatterissa. Tutustuthan ennen ilmoittautumista festivaalin turvallisuusohjeistuksiin.

Teethän ilmoittautumisen vain omalle ryhmällesi ja annathan kaikki pyydetyt yhteystiedot. Mikäli näytökseen saapuu paikalle muu ryhmästä vastuussa oleva aikuinen, ilmoita hänen yhteystietonsa lomakkeessa tai etukäteen sähköpostilla (maria.lehtonen(a)espoocine.fi).

Traileri

Näytökset