Sarah Winkenstette

Kaukana kotoa

Zu Weit Weg

Saksa 2019
Saksankielinen, tekstitys suomeksi
88 min
Sallittu yli 7-vuotiaille
Suositellaan yli 10-vuotiaille
KULPS! 4.-6. luokat
Ohjaus: Sarah Winkenstette
Käsikirjoitus: Susanne Finken
Näyttelijät: Yoran Leicher, Sobhi Awad, Anna König, Andreas Nickl, Anna Böttcher, Petra Nadolny
Tuotanto: Jonas Weydemann, Jakob D. Weydemann, Milena Klemke, Yvonne Wellie / Weydemann Bros.
Kopion lähde: Espoo Ciné

12-vuotias Ben muuttaa uuteen kaupunkiin ja edessä on siirtyminen uuteen kouluun. Ikävä entiseen kotiin kalvaa nuorta poikaa ja Ben kamppailee tunteidensa kanssa. Vaikka Ben onkin jalkapallotaituri, ei hän pääse loistamaan taidoillaan kentällä eikä juuri nauti muiden suosiota. Lisäksi mutkansa matkaan tuo toinen uusi oppilas, syyrialaispakolainen Tariq, joka tuntuu saavan kaiken huomion – myös pelikentällä. Mutta voisiko tässä olla uuden ystävyyden alku?

Kahden erilaisen maailman kohtaaminen käynnistää matkan, jonka aikana Ben oppii niin tuntemaan itseään kuin ympäröivän maailman tilaa. Kevyesti hengittävä elokuva tarttuu rohkeasti ajankohtaiseen teemaan, ja muistuttaa auttamisen ja empatian tärkeydestä.

Maria Lehtonen

ELOKUVAN OPPIMATERIAALI


Koronatilanteesta johtuen esityssalien paikkamäärää on rajoitettu eikä näytöksiin ole myynnissä yleisölippuja. Esityssalit täytetään väljästi ja ryhmien väliin jätetään turvavälit. Pääsääntöisesti saleissa on käytössä vain joka toinen rivi. Tarkemman istumaohjeistuksen saa paikan päällä esitysteatterissa. Tutustuthan ennen ilmoittautumista festivaalin turvallisuusohjeistuksiin.

Teethän ilmoittautumisen vain omalle ryhmällesi ja annathan kaikki pyydetyt yhteystiedot. Mikäli näytökseen saapuu paikalle muu ryhmästä vastuussa oleva aikuinen, ilmoita hänen yhteystietonsa lomakkeessa tai etukäteen sähköpostilla (maria.lehtonen(a)espoocine.fi).

Traileri

Näytökset