Katja Benrath

Rocca muuttaa maailman

Rocca verändert die Welt

Saksa 2019
Saksankielinen, tekstitys suomeksi
97 min
Sallittu yli 7-vuotiaille
Suositellaan yli 10-vuotiaille
KULPS! 4.–6. luokat
Ohjaus: Katja Benrath
Käsikirjoitus: Hilly Martinek; Astrid Lindgrenin idean pohjalta
Näyttelijät: Luna Marie Maxeiner, Marta Laubinger, Barbara Sukowa, Mina Tander, Volker Bruch, Fahri Yardim
Tuotanto: Tobias Rosen, Steffi Ackermann, Willi Geike / Relevant Film & Warner Bros. Germany

JUNIOR CINÉN AVAJAISELOKUVA!

11-vuotiaalla Roccalla on edessään jännittävä päivä: hän menee ensimmäistä kertaa elämässään ihkaoikeaan kouluun! Rocca muuttaa samalla asumaan mummonsa luokse, sillä hänen astronautti-isänsä on työtehtävällä avaruudessa. Omatoiminen tyttö on tottunut hoitamaan asiansa tähän saakka itse, ja istuminen koko päivän ajan sisällä opettajan tiukan valvonnan alla kummastuttaa Roccaa. Onneksi koulussa tarvitaan apua yhdessä jos toisessa asiassa – ainakin Roccan mielestä!

Tänä vuonna Euroopan elokuva-akatemian (EFA) parhaan nuortenelokuvan ehdokkaana ollut teos on ihastuttavan energinen ja mukaansatempaava elokuvatapaus. Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossusta aineksia ammentava elokuva herkistää monet hersyvät naurut, laittaen samalla pohtimaan perheen ja toisista välittämisen merkitystä.

Maria Lehtonen


Koronatilanteesta johtuen esityssalien paikkamäärää on rajoitettu eikä näytöksiin ole myynnissä yleisölippuja. Esityssalit täytetään väljästi ja ryhmien väliin jätetään turvavälit. Pääsääntöisesti saleissa on käytössä vain joka toinen rivi. Tarkemman istumaohjeistuksen saa paikan päällä esitysteatterissa. Tutustuthan ennen ilmoittautumista festivaalin turvallisuusohjeistuksiin.

Teethän ilmoittautumisen vain omalle ryhmällesi ja annathan kaikki pyydetyt yhteystiedot. Mikäli näytökseen saapuu paikalle muu ryhmästä vastuussa oleva aikuinen, ilmoita hänen yhteystietonsa lomakkeessa tai etukäteen sähköpostilla (maria.lehtonen(a)espoocine.fi).

Traileri

Näytökset